Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μουσεία ..προσεχώς



Μια σειρά πολιτιστικών διαδρομών, που θα επιτρέπουν στο κοινό να επισκεφθεί όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία μιας περιοχής με ένα εισιτήριο διάρκειας επτά ημερών, σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Ενδεικτικά, η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό, το Νομισματικό και το Επιγραφικό Μουσείο θα στοιχίζει μόλις 8 ευρώ (4 για όσους δικαιούνται μειωμένη είσοδο) με το νέο ενιαίο εισιτήριο, ενώ με 12 ευρώ (6 μειωμένο) θα μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην Ακρόπολη, την Αρχαία και τη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, το Θέατρο του Διονύσου, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Ολυμπιείο, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Κεραμεικού.
Εκτός Αθηνών, θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, επταήμερα εισιτήρια αξίας 12 ευρώ για τα σημαντικότερα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης -Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λευκός Πύργος κ.ά.- και του Νομού Ηρακλείου – Αρχαιολογικό Μουσείο, Φαιστός, Κνωσός, Αγία Τριάδα κ.ά. Δεδομένου ότι τα νέα εισιτήρια θα τεθούν σε ισχύ την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, οι διαδρομές περιλαμβάνουν στάσεις σε χώρους που προς το παρόν είναι κλειστοί για το κοινό.
Π.χ., το εισιτήριο διαρκείας για τα μνημεία της Σαντορίνης παρέχει πρόσβαση στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Θήρας, αλλά και του Ακρωτηρίου, ο οποίος αναμένεται να έχει ανοίξει πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Οι διαδρομές αφορούν χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν από τον νέο θεσμό.

Χριστινα Σανουδου για την kathimerini.gr

Economy Hotel Athens Greece