Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μια σταχτοπούτα στον… πάγοΤο κλασικό μπαλέτο συναντάει το καλλιτεχνικό πατινάζ σε ένα αριστούργημα του Sergei Prokofiev. Μόλις έξι μοναδικές παραστάσεις για το κοινό της Αθήνας στο θέατρο Μπάντμιντον στο Γουδί.


Το τριήμερο της Παρασκευής 25 Νοέμβρη μέχρι και την Κυριακή στις 27 του ίδιου μήνα θα είναι η πρώτη… γεύση, με το τελειωτικό… παγωμένο χτύπημα των υπερχορευτών στην χώρα μας να είναι την επόμενη εβδομάδα, τις ίδιες ώρες (2-4 Δεκέμβρη).

Η ιστορία του χορού στον πάγο

Το 1967 ο σπουδαίος χορογράφος Konstantin Boryarsky ίδρυσε τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet) και τα έκανε παγκοσμίως γνωστά συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες παραδόσεις της Αγίας Πετρούπολης: το κλασικό μπαλέτο και το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η μεγάλη παράδοση και η αφθονία χορευτών που συνδύαζαν τη χάρη και την τελειότητα του μπαλέτου με το δυναμισμό του καλλιτεχνικού πατινάζ δημιούργησαν ένα νέο είδος χορού: το Μπαλέτο στον Πάγο.

Το συγκεκριμένο έργο

Το έργο ακολουθεί πιστά την αρχική βερσιόν του 1944, όταν ο Sergei Prokofiev, ένας από τους σημαντικότερους Ρώσους συνθέτες του εικοστού αιώνα, έγραψε τη μουσική της Σταχτοπούτας για τα διάσημα Μπαλέτα Κίρωφ. Ο Konstantin Rassadin, καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Ρώσος χορευτής και χορογράφος, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο, αντικαθιστώντας τις πουέντ με παγοπέδιλα.

Ο Konstantin Rassadin ήταν για 23 χρόνια πρώτος χορευτής του παγκοσμίου φήμης Θεάτρου Μαρίνσκι (πρώην Κίρωφ), συμμαθητής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και παρτενέρ σε πολλές παραστάσεις της Ναταλία Μακάροβα και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Αφού χορογράφησε πολλά μπαλέτα σε όλη την πρώην Σοβιετική Ενωση ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του St. Petersburg State Ice Ballet το 1980. Με τη δική του καθοδήγηση το συγκρότημα εξέλιξε στην τελειότητα τη φόρμα του κλασικού μπαλέτου στον πάγο και κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις κλασικές δημιουργίες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Με πολλά σημαντικά βραβεία, διεθνείς διακρίσεις και περισσότερες από 10.000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τα φημισμένα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, που σήμερα περιλαμβάνουν περισσότερους από 80 χορευτές, υπόσχονται να μας χαρίσουν άφθονες δόσεις παραμυθιού, ομορφιάς και χαράς, ό,τι καταλληλότερο για να μας εισάγουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Εισιτήρια:

Οι τιμές ξεκινούν από τα 24 ευρώ τα φθηνότερα και φθάνουν μέχρι τα 46 που κοστίζουν τα ακριβότερα. Πιο συγκεκριμένα, στην ζώνη Δ η τιμή είναι 24€, στην ζώνη Γ 32€, στην ζώνη Β 38€ και στην ζώνη Α 46€.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS όπως επίσης και διαδικτυακά μέσω του και στο www.viva.gr

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος sport-fm.gr

Economy Hotel Athens Greece