Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Μουσικές του κόσμου συνοδεύουν τα αγάλματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Με μια σειρά εκδηλώσεων με επιλεγμένα και ασυνήθιστα μουσικά σύνολα υποδέχεται τους επισκέπτες του το Μουσείο Ακρόπολης από τις 15 Φεβρουαρίου 2013 έως το Πάσχα

  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία είτε να ακούνε μουσικές μελωδίες στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, είτε να απολαμβάνουν τη μουσική και συγχρόνως τη θέα των αγαλμάτων στην αρχαϊκή αίθουσα.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι οι εξής:
Book a hotel room in Athens Greece www.athenshoteleconomy.com
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

 


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 μ.μ., «Παραδοσιακά τραγούδια από την Ιρλανδία»
Μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση με τραγούδια από την Ιρλανδία, μια χώρα με μεγάλη μουσική παράδοση. Τραγούδια στην ιρλανδική και την αγγλική γλώσσα, με "τροπικές" αρμονίες και πεντατονικές κλίμακες. Τραγούδια για την αγάπη, την ξενιτειά, την ποιμενική ζωή και τη χαρά. Ερμηνεύουν: Labri Giotto (Λαμπρινή Γιώτη) (πιάνο, τραγούδι) και Γιώργος Τσιμπουξής (κιθάρα).
Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ιρλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ιρλανδία.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, στις 7 μ.μ., «Claude Debussy: ο ποιητής του μοντερνισμού»
Γραμμένα ανάμεσα στο 1909 και το 1913, τα δύο βιβλία των Πρελούδιων για πιάνο του Claude Debussy, αναβιώνουν την ταραγμένη συναισθηματική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Ευρώπη πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα 24 Πρελούδια που παραμένουν μέχρι σήμερα "μοντέρνα", χάραξαν μέσα από την πρωτοποριακή τους γραφή τον δρόμο για τους συνθέτες του 20ού και του 21ου αιώνα. 22 νέα έργα σύγχρονων συνθετών, μεταξύ των οποίων οι G. Pesson, P. Hersant και T. Escaich γράφτηκαν ειδικά για την επέτειο των Εκατόν Πενήντα Χρόνων από την γέννηση του Debussy. Ερμηνεύει: Hugues Leclere (πιάνο).
Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Focus Σύγχρονη Μουσική».

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, στις 7 μ.μ., «Μουσικά αριστουργήματα της Πολωνίας»
Ρομαντικές μελωδίες από μερικούς από τους σπουδαιότερους συνθέτες από την Πολωνία (Chopin, Lutoslawski, Moniuszko, Tansman, Dobrzynski, Penderecki, κ.ά.). Ερμηνεύουν: Iwona Glinka (φλάουτο), Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο) και Klaudia Delmer (τραγούδι).
Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, στις 7 μ.μ., «Μουσικό ταξίδι με προορισμό την Ισπανία»
Αυθεντικά έργα και μεταγραφές για μαντολίνο και κιθάρα από το Μπαρόκ μέχρι και τον 20ό αιώνα, με έμφαση στην ισπανική μουσική, αναδεικνύοντας ένα ξεχωριστό χρώμα και μία νέα οπτική στην ερμηνεία των έργων αυτών. Ερμηνεύουν: Ana Belen Tejedor de la Iglesia (μαντολίνο) και Γιάννης Σοφός (κιθάρα).
Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στις 7 μ.μ., «Το φλάουτο του Πανός: Η ελληνική αρχαιότητα στoν γαλλικό ρομαντισμό»
Η μορφή του Πανός ξεπηδάει μέσα από την ελληνική μυθολογία και όπως αμέτρητες άλλες μορφές της αρχαιότητας, παραμένει αναγνωρίσιμος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Γαλλία συναντάται στις παρτιτούρες των Debussy, Satie, Marc, Mouquet και Roussel μεταξύ πολλών άλλων. Ερμηνεύουν: Πέτρος Στεργιόπουλος (φλάουτο) και Αναστάσιος Στρίκος (πιάνο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Παρασκευή, το Μουσείο Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό έως τις 10 μ.μ. και το εστιατόριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, μέσα από την πλούσια ποικιλία προϊόντων που προσφέρει ο τόπος μας.

info by: sport-fm.gr


Book a hotel room in Athens Greece www.athenshoteleconomy.com
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

Economy Hotel Athens Greece