Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Τα παιδιά ταξιδεύουν με τον Οδυσσέα

Διαδραστικό παιχνίδι το Σάββατο με ελεύθερη είσοδο

Σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, ένα ταξίδι με τον Οδυσσέα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, καλούν τα παιδιά ηλικίας από 8 ετών οι εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή τη νέα σειρά βιβλίων «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΕ GRAPHIC NOVEL».
 
Book a hotel room in Athens Greece www.athenshoteleconomy.com
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.comΜια συνάντηση των παιδιών με τη συναρπαστική μεταφορά σε graphic novel του έπους του Ομήρου και τους δημιουργούς της Τάσο Αποστολίδη και Γιώργο Ακοκαλίδη.

Ο Τάσος Αποστολίδης συζητά με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα και μαζί τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται.

Τέλος, μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες όπως και άλλες εξελίξεις...

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα από τα έξι βιβλία της σειράς ενώ σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 211 3003580 ή να στείλουν e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού και το θέμα της εκδήλωσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα).


Book a hotel room in Athens Greece www.athenshoteleconomy.com
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Για πρώτη φορά το διάσημο έπος του Ομήρου παρουσιάζεται ως εικονογραφήγημα συνεχειών σε έξι βιβλία, το καθένα από τα οποία διατηρεί την αυτοτέλειά του, αφού σε κάθε βιβλίο ολοκληρώνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ραψωδιών.

Το εικονογραφήγημα –graphic novel ή comics– είναι το καταλληλότερο αφηγηματικό μέσο που έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει τον πραγματικό κόσμο παράλληλα με τον φανταστικό, ικανοποιώντας ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς στόχους.

Η εικονογραφηγηματική μορφή της Οδύσσειας χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και πέρα από την αυτοτέλειά της, μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα ώστε ο νεαρός αναγνώστης να αναζητήσει αργότερα το πρωτότυπο –ή μια λογοτεχνική μετάφραση– για να απολαύσει και τις δικές τους αρετές.

Τα έξι βιβλία της σειράς:
1. Αναζητώντας τον πατέρα (ραψωδίες α, β, γ, δ)
2. Στο νησί των Φαιάκων (ραψωδίες ε, ζ, η, θ)
3. Από τους Κίκονες στην Κίρκη (ραψωδίες ι, κ)
4. Επιστροφή στην Ιθάκη (ραψωδίες λ, μ, ν)
5. Η αναγνώριση (ραψωδίες ξ, ο, π, ρ, σ)
6. Η εκδίκηση του Οδυσσέα (ραψωδίες τ, υ, φ, χ, ψ, ω)

info by: newsbeast.grBook a hotel room in Athens Greece www.athenshoteleconomy.com
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

Economy Hotel Athens Greece