Κυριακή, Μαΐου 20, 2012

Η καταστροφή του Παρθενώνα - Μέγαρο Μουσικής 29 Μαϊου 2012

Ο σκοπός της παράστασης

Ο σκοπός της παράστασης είναι να υπάρξει μια κινητοποίηση και παράλληλα ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Κοινής γνώμης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο τόπο καταγωγής τους, με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. 


Book a hotel room in Athens Greece www.economyhotel.gr
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία παράσταση στην Αθήνα, στις 29 Μαΐου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής ΑΘηνών (αίθουσα ΑλεξάνδραΤριάντη), την περίοδο της επίσημης αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία και έχουμε ως στόχο την παρουσίαση της όπερας και στο Λονδίνο (αναμένουμε επιβεβαίωση) κατά την διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε που όλος ο κόσμος και τα Μ.Μ.Ε. θα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Αγγλική πρωτεύουσα.

Λίγα Λόγια για την Παράσταση

"Olpus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα" είναι ο τίτλος μιας νέας και πρωτότυπης όπερας. Αφορά στην πονεμένη ιστορία της λεηλασίας των μαρμάρων, ιδιαίτερα του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών, από τον Βρετανό αρχαιοκάπηλο Έλγιν. Ο δημιουργός του έργου (σύνθεση μουσικής και λιμπρέτου) είναι ο Θεόδωρος Στάθης, συνθέτης της όπερας "Αντιγόνη" που ανέβηκε πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η όπερα αποτελείται από δύο πράξεις και εξελίσσεται στη διάρκεια περίπου δύο ωρών με τη διαδοχή δέκα σκηνών, οι περισσότερες γίνονται πάνω στην Ακρόπολη ενώ η τελευταία σκηνή αρχίζει στην αίθουσα του βρετανικού μουσείου, όπου βρίσκονται τα κλεμμένα μάρμαρα, και τελειώνει με τηλεδιάσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.


πηγή:  all4parthenon.gr

Book a hotel room in Athens Greece www.economyhotel.gr
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

Economy Hotel Athens Greece