Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Η τριήρης Ολυμπιάς θα «ταξιδέψει» στο ΛονδίνοΘα αποτελέσει αξιοθέατο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


 Book a hotel room in Athens Greece www.economyhotel.gr
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com
 

Η τριήρης Ολυμπιάς θα αποτελέσει το αξιοθέατο του Λονδίνου, την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, το φετινό καλοκαίρι και μελλοντικά πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τριήρης τέθηκε για το σκοπό αυτό στη διάθεση της εταιρείας International Advantage Corporation.

Η επιλογή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω μιας μακράς διαδικασίας ελέγχων και αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας το πλαίσιο των απαιτούμενων εγγυήσεων που πρέπει να παρασχεθούν στο Πολεμικό Ναυτικό για ένα τέτοιο εγχείρημα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι η τριήρης είχε μεταφερθεί ξανά στο Λονδίνο το 1993 για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των 2.500 ετών δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η τριήρης Ολυμπιάς έχει μήκος 37 μέτρα με βύθισμα 1,3 μέτρων. Τα σχέδια του πλοίου βασίσθηκαν στις μελέτες των Βρετανών Κόουτς και Μάρισον. Παρελήφθη στις 23 Ιουλίου 1987.

Η Ολυμπιάς χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν μεταξύ άλλων για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πειραιά, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Λόγω όμως του υψηλού κόστους συντήρησης και αριθμού προσωπικού επάνδρωσης και απασχόλησης, η τριήρης Ολυμπιάς ανελκύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2005, στη μόνιμη σημερινή θέση της, στο πάρκο ναυτικής παράδοσης, υπαγόμενη οργανικά στο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ.

Η τριήρης Ολυμπιάς αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προβολής της ιστορίας του Ναυτικού και της χώρας μας, μέσω ενός συμβόλου που έχει ταυτιστεί παγκοσμίως με τη ναυτική τέχνη και την Ελλάδα. 
πηγή:  newsbeast.gr 
 Book a hotel room in Athens Greece www.economyhotel.gr
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com
 

Economy Hotel Athens Greece