Σάββατο, Μαρτίου 24, 2012

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 30ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



Ακριβώς οκτώ μήνες πριν την εκκίνηση του φετινού 30ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και στις 09.00πμ ανοίγει η περίοδος εγγραφών για όλους τους Αγώνες Δρόμου της διοργάνωσης.


Book a hotel room in Athens Greece www.economyhotel.gr
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com


Κατά τη φετινή 30η διοργάνωση ο στόχος είναι να ξεπεραστούν οι 30.000 συμμετοχές σε όλους τους αγώνες δρόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται και 100 χρόνια από τη γέννησή του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αγώνας.
Η έδρα της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS) μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο Σπύρου Λούη, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου. Πράξη συμβολική, αλλά και ουσιαστική τη χρονιά μάλιστα που και η AIMS γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της. Μέγας Χορηγός τόσο του Κλασικού Μαραθώνιου Aθηνών όσο και της AIMS είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. δήλωσαν:

Γιάννης Σπανουδάκης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε.): Επιδίωξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να εκμεταλλευτεί το γεγονός, όχι για να διαφημιστεί, αλλά για να επαυξήσει την προσπάθεια προβολής της χώρας σε ένα τριπλό πεδίο στο οποίο διαθέτουμε αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα: του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, που ευθέως παραπέμπουν στον τουρισμό, μια από τις βασικές “ατμομηχανές” τις οποίες χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να βγει από το “τούνελ” της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό και με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις προηγούμενες διοργανώσεις, η ΟΠΑΠ Α.Ε. σκοπεύει να συνεργαστεί στενά και συστηματικά με τον ΣΕΓΑΣ, τους Δήμους της Αθήνας και του Μαραθώνα και τον ΕΟΤ, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή – από το εξωτερικό και την Ελλάδα –αλλά και να υπάρξει μια καλύτερη και εντονότερη προβολή του Κλασικού Μαραθώνιου και της χώρας μας διεθνώς. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασιστική βοήθεια θα δοθεί και από την AIMS, η οποία στο εξής, χάρη στη χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τριετής αρχικά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον – θα έχει την έδρα της στην Αθήνα και άρα θα υπάρχει στενή συνεργασία.

Βασίλης Σεβαστής (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): Το σύνθημά μας για το φετινό Μαραθώνιο είναι: «Τρέξτε να γραφτείτε, αν θέλετε να τρέξετε». Κι αυτό γιατί θα υπάρξει πλαφόν συμμετοχών, το οποίο όταν καλυφθεί δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις. Η συνεργασία με την ΟΠΑΠ μας δίνει τη σιγουριά και την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά και να αναβαθμιστεί ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, ώστε να διευρυνθεί η ακτινοβολία και το κύρος του ως το σημαντικότερο ετήσιο μαζικό αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της Ελλάδας.
Paco Borao (Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων): Αποτελούσε «όνειρο ζωής» η εγκατάσταση της AIMS στην Αθήνα και είμαστε ευτυχείς για τη συγκυρία να έχουμε την έδρα μας σε ένα δρόμο που φέρει το όνομα ενός θρύλου, ο οποίος καθιέρωσε τον Μαραθώνιο ως άθλημα από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Σπύρου Λούη.

Η Ένωση με τα 320 και πλέον μέλη της είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την ΟΠΑΠ Α.Ε., τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΟΤ και τους διοργανωτές του Κλασικού Μαραθώνιου, για να αναδειχθεί η ιστορία αυτής της υπέροχης χώρας, η φιλοξενία των ανθρώπων της, η ομορφιά των μνημείων της και των περιοχών της, η αναγνώριση των αθλητικών αξιών, όπως η ειρήνη, η υγεία, η φιλία και η αλληλεγγύη, όλες αυτές οι αξίες που ενώνονται με τα δρομικά αγωνίσματα.
Γιώργος Κωλέτσος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ): Δεν υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής προώθησης της Ελλάδας διεθνώς από τον Κλασικό Μαραθώνιο. Ο στόχος είναι τριπλός. Να αναδειχθεί η Αθήνα ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Να επιτύχει το εγχείρημα σε μια περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, αλλά και να αναβαθμιστεί ο τουρισμός μέσω του αθλητισμού. Εντός του Μαρτίου αρχίζει η νέα καμπάνια του ΕΟΤ διεθνώς, τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Κώστας Παναγόπουλος (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών): Ο φιλόδοξος στόχος μας για εφέτος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 30.000. Οι συγκυρίες είναι τέτοιες, καθώς πρόκειται για τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο και την συμπλήρωση 30 ετών από την λειτουργία της AIMS, που πλέον εδρεύει στη Αθήνα με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ. Δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας και περιμένουμε καλύτερη εικόνα από πέρυσι για να προβάλουμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, μέσω επαφών με συλλόγους αθλητών Μαραθωνίου δρόμου ανά τον κόσμο. Οι εγγραφές όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών αρχίζουν την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 9.00πμ και θα υποβάλλονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης

πηγή:  athensclassicmarathon.gr

Book a hotel room in Athens Greece www.economyhotel.gr
check on line availability -  prices and make a  reservation https://economyhotel.cosmores.com

Economy Hotel Athens Greece