Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2011

Οι καλύτεροι του parkour θα «εισβάλουν» στη Σαντορίνη



Το νησί της Σαντορίνης μπήκε στο «στόχαστρο» 17 κορυφαίων αθλητών parkour και freerunning, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού τον Οκτώβριο στην κορυφαία παγκόσμια αναμέτρηση «Red Bull Art of Motion» .

Η απόκρημνη καλντέρα, το επιβλητικό ηφαίστειο, ένα ηλιοβασίλεμα παγκοσμίου φήμης και τα χαρακτηριστικά λευκά σπιτάκια, θα συνθέσουν ένα μοναδικό φόντο για τον αγώνα «Red Bull Art of Motion», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης .
Οι 17 traceurs θα αναμετρηθούν στην πιο «φυσική» πίστα parkour του κόσμου, και μέσα σε 90 δευτερόλεπτα θα κληθούν να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της διαδρομής βάζοντας το δικό τους προσωπικό στίγμα. Με κριτήρια τη δημιουργικότητα, το ρυθμό, το βαθμό δυσκολίας και το στυλ, θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν την τετραμελή κριτική επιτροπή, με στόχο να προκριθούν στον τελικό. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν και για ένα ακόμα έπαθλο το «MINI Sickest Trick Award», με το MINI να είναι χορηγός του Red Bull Art of Motion/Greece. 
«Το Freerunning είναι πάθος, είναι στάση ζωής. Δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορώ να προσπεράσω ή τουλάχιστον που δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω. Σίγουρα, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προσπαθήσετε στο σπίτι!», αναφέρει ο Σουηδός Marcus Gustafsson, νικητής του τελευταίου αγώνα στο Ντιτρόιτ.
Ακολουθώντας τη διαδικασία του διαγωνισμού, οι 8 καλύτεροι, θα προσπεράσουν απαιτητικά φυσικά εμπόδια, όπως καμπύλες, κενά και τοίχους, αψηφώντας τη βαρύτητα. Θα εκτελέσουν τολμηρά άλματα, εντυπωσικά tricks και ριψοκίνδυνες αναρριχήσεις με μοναδικό στόχο να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.
Ο κορυφαίος Ryan Doyle πριν από ακριβώς ένα χρόνο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για τις ανάγκες της παραγωγής ενός παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ, λέγοντας :«Είναι ο παράδεισος του παρκούρ, το πιο φυσικό τερραίν που μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Θα ήταν φοβερό να μαζευόμασταν εδώ όλοι οι αθλητές για έναν αγώνα». Απ’ ότι φαίνεται το όνειρό του πραγματοποιήθηκε!
Ανάμεσα στους αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστεί και ένας πολλά υποσχόμενος εκπρόσωπος της ελληνικής σκηνής, ο 19χρονος Zaza Markoulia, μέλος της ομάδας NSA.
Το Red Bull Art of Motion πρόκειται να μεταδοθεί μέσω Live Web Streaming.Για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν, μπορούν να επισκεφτούν το redbull.gr .

Economy Hotel Athens Greece